CAT / ESP / ENG

Centre d'Art i d'Història Hernández Sanz

Aquest Centre està ubicat en un magnífic casal de principis del segle XIX que reflecteix molt bé els canvis que es van produir al Maó de l'època arran de l'activitat del port i la puixant burgesia. Per açò, la visita comença presentant la família Oliver, els seus negocis, i les característiques de l'edifici i el seu excepcional programa decoratiu. Al centre també hi tenen una importància destacada el port de Maó, el llegat britànic, la vida quotidiana en els segles XVIII, XIX i XX, la cartografia, les figures de Francesc Hernández Sanz i Francesc Hernández Mora, i la col·lecció de gravats del Consell Insular de Menorca.


Un dels grans reptes d'aquest projecte ha estat aconseguir un equilibri entre els elements expositius i l'edifici, que és un Bé d'Interès Cultural amb un programa decoratiu que condiciona qualsevol intervenció que s'hi dugui a terme. Per aquest motiu, a la planta noble -que té tots els sostres decorats amb pintures d'estil neoclàssic- s'ha optat per un plafonatge de tons discrets que s'integren en la decoració de cada sala, de manera que només destaquin les obres exposades i la decoració de l'edifici.

Mediterraneum ha col·laborat amb la UTE adjudicatària del projecte -Sono Croquis Kultura- principalment en l'elaboració de continguts, la coordinació entre les empreses menorquines que hi han intervingut, i el seguiment de tot el procés amb les administracions implicades.